Bigårdene

Alle områder er unikke. De blomster der er ved den ene bigård er ikke altid ved de andre. Derfor kan honningen fra en bigård smage anderledes! Det er det unikke ved honning!

Jeg vil herunder beskriver bigårdene og de kendetegn der er unikke for dem. Desværre kan jeg ikke opgive præcise placeringer. Der er faren for at mine bifamilier bliver stjålet for høj!

Bigård 1 er en bigård ved den idylliske landsby Vilsbæk. Området er skov og landbrugsområder. Fødegrundlaget for bierne er her skov og hegn. Markerne giver kun noget i foråret, hvis der er raps i nærheden. Hvilket der indtil videre har været hvert år.

Bigård 2 er en bigård i landsbyen Kværs. Her er det meget blandet hvad bierne kan få fat på. Men uden for deres hoveddør er der en stor æbleplantage. Der er også både villahaver, marker og skov i nærheden.

Bigård 3 er i Gråsten. Bierne kan her komme til skov og villahaver. Her er der en del kløver i sommerhonningen. Der er store områder med "kommunalt" græs som i sommerperioden ikke bliver slået så hårdt. Derfor har kløveren meget fine forhold.

Bigård 4 er i skanserne ved Dybbøl Mølle. Der er der masser af kløver igen, men også lidt landbrugsmarker som bliver dyrket økologisk. Der er også masser af gamle villahaver. Disse haver har som regel en del fine blomstrende buske og træer. En lækkerbisken for bierne.

Bigård 5 er i "downtown" Sønderborg. Masser af store gamle træer, "glemte" haver og parker kan bierne boltre sig i. I byerne er temperaturen ofte 1-2 grader højere end på landet. Det gør at denne bigårde, med det store udvalg af planter overalt, henter mere honning pr. bifamilie end de andre steder. Siger lidt om biodiversiteten på landet......!

Bigård 6 er igen på landet. Her er den dog på østkysten af Als. Faktisk har bierne havudsigt og de nyder det! De kan kommer til gamle landbo haver, skov og marker. Markerne her er små og med masser af levende hegn omkring dem. Dette er paradis for en bi der skal hente honning.

Bigård 7 er i kanten af en af de største skove på Als. Omringet af små søer og fine enge. Jeg er spændt på at se hvilke honning smage der vil blive samlet i denne bigård. 

Bigård 8 er i det gamle Rinkenæs. Omgivet af marker og meget tæt på skov. Her er alt hvad en lille bi kan ønske sig. Så når markerne ikke har flere blomster er der en del landbohaver der kan hentes nektar i. Skoven giver tit nektar hele sommerperioden.